California 2005

Hier komt een verslag van onze vakantie in California 2005

Mijn foto
Naam:
Locatie: Zuid Holland, Netherlands

Nothing is impossible !!

woensdag, september 28, 2005

[13e dag] Las Vegas

nou ik heb de vorige dag nog redelijk kort kunnen houden ... ff kijken of dat nu weer gaat lukken.
waarschijnlijk gaan er hier en daar nog stukken veranderd worden of wat bij gezet worden. jacqie weet weer andere dingen te herinneren dan ik misschien :)

de dag begon iig met een mooie zonsopgang in onze kamer :) tegenover ons stond het MGM Grand hotel en daar kwam precies de zon boven een kijkje nemen.
hier werden we alleen niet wakker van want jacqie had de gordijnen dicht gedaan de avond ervoor :( mij leek het wel leuk om ze open te laten want vegas is 24 uur per dag levendig.
iig was ik zelf wel al eerder wakker geworden en heb nog mooi wat fotootjes ervan kunnen nemen. hoefde jacqie het ook niet te missen ;)



ik ga nu weer ff stoppen, de zon komt hier nu ook weer op en we zitten op de queen mary, dat moet ook wat leuke plaatjes opleveren ...
zal niet zo heel veel kunnen doen aan de weblog we hebben nl. geen internet op de kamer hier (zoals ik al verwachte) maar alleen in de lobby zeg maar .... dus vandaar.

stay tuned ..........

====================================================================

nou we gaan weer verder ;p

nadat jacqie wakker was geworden en we weer ff van het uitzicht hadden staan genieten, waren we ons dus op gaan frissen en naar beneden gegaan ...
hier heb je naast gokautomaten :P ook nog een hoop andere dingen te beleven. kost wel allemaal geld maar ipv het in het luchtledige te gooien krijg je er hier ook nog wat voor terug ..... in ons geval eten ;) we zaten nu dus in 1 van de tentjes waar je wat kon eten daar. hier hadden we ook een bon voor gehad omdat we dus dat pakket met internet enzow hadden genomen.
bleek dat je dus nog steeds moest betalen alleen was het goedkoper nu of 1 persoon gratis ofzow (weet ff niet meer) iig beetje jammer maar beter dan nix. en ik moet zeggen dat het een erg lekker ontbijt was ! geweldig gewoon en ook lekker veel :) (ja je gaat er toch aan wennen aan die hoeveelheden hier)

na dit allemaal zonder kleerscheuren weer weggewerkt te hebben gingen we vandaag opstap om de andere kant van de strip te bekijken. dit is in 2 opzichten de andere kant. de andere kant van ons hotel op (naar rechts ipv links) en de andere kant als in de overkant van de strip. die hadden we ook nog niet helemaal gehad. we gingen dus eerst het hotel uit en naar rechts. wij zaten redelijk aan het eind van de strip hier, dus er zaten nog zo'n 3 hotels aan die kant geloof ik.
nl. Excaliber, een heel gaaf hotel in medieval stijl. helemaal in de riddertijd dus. dan heb je nog Luxor, dit is ook heel gaaf gedaan. helemaal in Egyptische stijl (zonder terroristen, bomaanslagen en hoofddoekjes) met een grote piramide en pharaoh's enzow. echt heel gaaf want in de piramide gaan er ook liften naar boven en die gaan gewoon schuin omhoog. we zijn er ook ff in geweest naar boven, want middenin was de piramide helemaal open en stonden er ook allerlei beelden, dus je kijkt van bovenaf op het midden paviljoen en dan heb je nog Mandaley Bay en het 4 seasons hotel.
hierna zijn we overgestoken naar de overkant van de strip en zijn daar begonnen met Tropicana. niet echt een hotel waar we perse wilde gaan kijken, maar het bleek dat ze daar een Titanic Expositie hadden. met echte spullen van de Titanic afkomstig. hier zijn we ff binnen geweest, dit was erg leuk om te zien. enige nadeel was dat je er geen foto's mocht maken :(
hierna zijn we naar het MGM Grand hotel gegaan het hotel tegenover ons hotel. hier hebben ze een Lion Habitat, waar je dus allemaal leeuwen kunt zien lopen en er onderdoor kunt lopen onder een glazenvloer door. hiernaast zitten een paar grappige winkels waaronder de M & M's world en een Coca Cola winkel. de M&M's winkel was wel mijn favoriet. echt grappig en je staat versteld van hoeveel zooi ze hebben :P zo hebben we nu ook allebij een favorite M&M :P jacqie de groene , dit is een vrouwtje en ik de oranje, deze is paranoid :P (volgens mij heet hij ook zo) maar overal staat hij echt heel 'geschrokken' op :P echt grappig hoe ze daar een hele merchandise lijn van weten te maken al die M&M's :D

anyway, na door een heel M&M house of fun te zijn gelopen en zelfs een M&M's film(pje) gezien te hebben gingen we door naar Aladdin en Paris. hier was het jammer dat je de Eiffeltoren niet op kon, want het waaide die dag nogal hard. diezelfde wind zou die dag nog meer roet in het eten blazen :( na 'Parijs' zijn we via wat minder noemenswaardige hotels in Venetie beland :P
in hotel the Venetian, kan je echt met een gondeltje rond varen. in eerste instantie wilde we dat we doen, maar de prijs was best flink en je ging dan alleen maar langs het stuk wat we al gelopen (en dus ook al gezien) hadden ... dus besloten we het niet te doen en weer terug naar ons hotel te gaan. verder zat er nix meer op de strip wat we niet de avond ervoor ook hadden gezien (Sahara) en liepen we dus weer richting New York :) nu hadden we mooi nog ff tijd om van de spa in ons hotel gebruik te maken. maar natuurlijk niet voordat we de achtbaan die in ons hotel zat te hebben gedaan :P daar waren we de vorige avond niet meer aan toe gekomen dus moesten we hem nu maar ff doen in het daglicht. iets minder spannend, maar nog steeds erg leuk deze. hij is niet zo heel eng, maar gaat wel hard en duurt ook nog redelijk lang.
dus toen eenmaal ons bloed weer in de benen zat konden we richting de kamer en ff ons eigen voorbereiden voor de spa. het leek ons ook een goed idee om nog even het zwembad uit te checken, dus deedden we dat eerst. nu waren we toch al in onze badkleding, dus dat kwam wel goed uit. het zwembad is niet echt super groot maar we konden toch best ons eigen uitleven en ze hadden ook een warm bubbelbad. alleen geen grote glijbanen ofzow, maar dat heb ik helemaal niet echt nog gezien in amerika. dus na de spieren wat los gemaakt te hebben gingen we richting de spa. ik had alleen me bril al op de kamer gelaten omdat ik hem met het zwemmen niet op kan houden en er dan nix mee kan gebeuren ook.

dit bleek achteraf niet zo handig te zijn, want zoveel zie ik niet zonder bril. dat maakt normaal niet uit, want dan is jacqie er natuurlijk, maar deze spa was iets anders dan ik gedacht had. de mannen en vrouwen werden nl. gescheiden omdat er ook een sauna was en je er ook gemasseerd kon worden en dat soort dingen.
dus toen we daar aankwamen werden we uitmekaar gehaald :S nu zag ik dus niet veel meer en wist begod niet wat ik moest doen. uiteindelijk kwam ik in een sauna terecht. hier zat ik eerst een tijdje alleen, maar op een gegeven moment kwam er 1 of andere bilnicht bij me zitten :S
ik besloot dat het hoog tijd was om te gaan en ging er maar weer uit en ff een douche nemen.
toen ging ik maar ff bij de juicebar kijken. er stond nl. een koelkast waar je gratis sapjes uitkon pakken. das mooi natuurlijk :P maar toen ik ff later omkeek staat ineens die bilnicht van die sauna weer achter me :S dus ik denk ik zal maar ff een praatje maken dan en vraag hem wat hier allemaal nog meer te doen was. nou je kon dus nog fitnessen en in de 'hot tub'
dat laatste vond hij zelf wel een goed idee en met nog net geen dikke knipoog zei hij dat ik dat ook moest proberen :O
ben gauw maar ff naar de wc gegaan en besloot jacqie weer op te zoeken. ik wist niet wat zij nu aan het doen was en misschien zat ze wel op me te wachten omdat ze er nix aanvond.
niets bleek minder waar, ze was alles lekker uitgebreid gaan doen en ik kon nog mooi ff een tijd wachten tot ze klaar was. ik besloot dus maar ff te gaan fitnessen. die zat recht tegenover de uitgang van het dames gedeelte. na me weer een beetje in het zweet te hebben gewerkt, kwam ze dan eindelijk naar buiten. ik stelde voor om nog ff samen te fitnessen. ik was tenslotte alleen ff in de sauna geweest en had met die bilnicht samen gezeten :S
maar jacqie was net helemaal gedoucht en opgefrist dus ze wilde naar de kamer gaan. toen besloot ik nog maar ff in me eentje verder te fitnessen en daarna pas naar de kamer te gaan. die bilnicht was inmiddels ook weg dus de kust was veilig :P ik heb nog ff de juicebar geplunderd en ben een half uurtje later ofzow ook maar naar de kamer gegaan :D

hier was jacqie inmiddels al helemaal opgetut en klaar voor de avond die komen zou :) ik ging me ook maar gereed maken en even later waren we klaar om opstap te gaan.
de zon was inmiddeld al onder gegaan dus overal zag je de lichten aangaan, de show kon beginnen :)
onze eerste halte was de Belaggio. hier hebben ze de beroemde show met de fonteinen. 's middags was er al een tintje geweest dat de show niet doorging ivm de harde wind, nu hadden we geluk. letterlijk geluk, want de wind was gaan liggen. later op de avond zou hij weer zijn kop om de hoek steken, maar nu kon de fonteinen show doorgaan. dit is een erg mooi gezicht met al dat licht en spektakel :) we waren alleen te laat voor de show, dus wachten we op de volgende (elke 20 minuten gaan ze geloof ik) en nu hadden we gelijk een mooi plekje vooraan :)
onder begleiding van Elvis met Viva Las vegas spoten de stralen de lucht in. erg indrukwekkend om te zien en er komen ook gelijk van alle kanten mensen opaf gerend zodra het begint.

na ongeveer iets meer dan 5 minuten (denk ik) van water spuiten was het weer afgelopen en konden we naar het volgende spektakel. we waren nl. opweg naar hotel The Mirage, hier hebben ze een uitbarstende vulkaan voor de deur staan.
echt gaaf gedaan alleen het enige wat jammer was hier, is dat hij maar 1 of 2 keer per uur ofzow uitbarst. elke keer hoor je wel gerommel en allemaal dieren geluiden zoals apen, maar dan sterft dat weer af en gebeurd er nix :( dus na lang wachten begon de show dan eindelijk. wel heel gaaf gedaan en er komt op een gegeven moment echt vuur uit, wat dan over de vulkaan uitloopt.

het nadeel was omdat deze show zo lang duurde voor hij begon, we ernaast al de show van Treasure Island bezig konden horen. niet zo erg natuurlijk, maar toen we dus klaar waren gingen we naar Treasure Island waar, na zo'n 3 kwartier gewacht te hebben, de volgende show niet meer door ging ivm de harde wind die weer was op komen zetten :S :S :S
balen dus , want als we nu eerst naar die show waren gegaan hadden we hem wel kunnen zien, maar ja dan hadden we misschien de vulkaan niet kunnen zien door de wind, dat weet je nooit ....

iig, bij Treasure Island hebben we ons prima vermaakt verder. we kochten nl. allebij een glas in de vorm van een doodshoofd, waar wel een liter drinken in kan ! en jacqie had hem helemaal met Pinacolade gevuld gekregen en ik met bier :P dus je begrijpt dat de stemming steeg :D
en je mocht de glazen nog houden ook :) wij hadden dus al een mooi plaatsje uitgezocht bij de boot van Treasure Island, maar na een tijdje daar gestaan te hebben werd er gezegd dat dit voor de VIP's was gereserveerd :( het eerste tintje dus, toen we een stuk opgeschoven waren naar een ook nog goed plekje, kregen we ff later te horen dat dit vrij gehouden moest worden ivm de doorgang naar het hotel enzow :( het tweede tintje dus.
en toen we uiteindelijk een weliswaar nog minder plekje hadden bemachtingd maar nog steeds met acceptabel uitzicht op de boot, hoorde we dus dat de show niet door ging ivm de harde wind :S het derde tintje !!

na al dat wachten (en drinken) hadden we best wat honger gekregen, dus besloten we maar een eettentje op te gaan zoeken (en ons verdriet weg te eten :P)
zo belandden we bij een "Denny's" :D wat niet onze eerste en ook niet de laatste keer zou zijn ;)
toen we eenmaal gingen bestellen hadden we eigenlijk niet zo heel veel honger meer, dus besloten we samen 1 schotel te nemen. het werd er een met allerlei verschillende hapjes erop. een soort bittergarnituur :) aangezien we nu samen de schotel deelden konden we deze goed wegwerken en besloten weer verder te gaan richting het hotel. we hadden ons eigen hotel nl. ook niet niet echt goed bekeken 's avonds en hier was ook vanalles te doen.
zo hebben ze hier ook een hoop winkeltjes en barretjes.

toen we bij het hotel aan kwamen besloot ik even de (doodshoofd) glazen op de kamer te gaan leggen. hier sloeg ik de plank weer ff mis zou later blijken ....
eenmaal beneden in het casino weer aangekomen en jacqie gevonden te hebben maakten we een rondje. zo kwamen we langs allemaal winkeltjes van eetzaken tot een goochelaarwinkel :)
en allemaal in de stijl van New York natuurlijk.
was wel grappig want in die goochelaarswinkel stond er ook een vent allerlei truuks uit te voeren. zo liet hij een kaart om zijn hoofd vliegen bv. hij begon ook nog een gesprek met ons en vond het prachtig dat we uit Nederland kwamen. zo vertelde hij over de 2 bekendste nederlanders ooit, maar wij konden geen van beiden :P hahaha weet ff de namen niet meer helaas, misschien dat jacqie het nog weet. (Nee ik weet ze ook niet meer.)

we kwamen iig bij de Coyote Ugly bar aan, hier wilde jacq dus echt heel graag heen ! maar wat bleek, ik mocht er met mijn mouwloze shirtje niet in :S aaaaaaaaaaahhhhh das goed kut !, want toen ik dus op de kamer was om de glazen weg te leggen, had ik er nog aan zitten denken om gelijk ff wat anders aan te trekken (ook omdat het in de hotels met de airco's aan soms best koud kan worden zonder mouwen) nou dat was goed balen dus ! ik stelde nog voor om ff wat anders aan te gaan trekken, maar jacqie was toch ook eigenlijk best wel moe en we besloten maar naar de kamer te gaan om te gaan slapen .... we moesten tenslotte weer optijd het hotel uit, je hoeft pas om 11 uur uit te checken, maar we moesten de volgende dag natuurlijk naar san diego rijden. dit was ook de langste rit die we in de vakantie hadden ingepland, dus wilde we ook wel een beetje een head start krijgen ;)
het was inmiddels al erg laat geworden (rond een uur of 3 denk ik) toen we eindelijk sliepen.
dus het zou een kort nachtje worden, maar ja je moet er wat voor over hebben toch ? :)

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Howdy folks,
Ben benieuwd naar het Vegas-hoofdstuk.
Hebben jullie nog gegokt en waren jullie luckie in some games?
Earn your travelmoney back is my device.
Maar zoals altijd houden hun er het meeste aan over.
Kijk maar naar de enorme gebouwen die in Vegas staan.
Maar toch veel succes gewenst en veel fun.
Pa

zondag, oktober 02, 2005 10:11:00 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Watch out for de russen (the submarine) near "the marry"...
Jullie gaan hard trouwens...maar nog een hoop leuke dingen te doen in LA.
Ben benieuwd naar jullie foto's.
Have fun.

Sander

donderdag, oktober 06, 2005 8:31:00 a.m.  
Blogger Rene said...

ja helaas was die submarine dicht :( ivm halloween zijn ze hem aan het voorbereiden enzow .... wel jammer maar ja, de queen mary is wel erg tof :)

zal eens wat foto's erop zetten is ook wel leuk :)

donderdag, oktober 06, 2005 6:10:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home