California 2005

Hier komt een verslag van onze vakantie in California 2005

Mijn foto
Naam:
Locatie: Zuid Holland, Netherlands

Nothing is impossible !!

donderdag, september 29, 2005

[14e dag] Las Vegas - San Diego

na de kleine update hier dan de "grote update":P hehehe

zoals al gezegd, was het een korte nacht voor ons deze keer :S ik schat dat het tussen 2 en 3 was toen we sliepen en we wilden in eerste instantie om een uur of 6 opstaan, maar omdat het toch wat later was geworden werd het uiteindelijk een uur of 7 ... viel op zich ook nog mee.
ik weet ook niet meer of we de wekker nou nog gezet hadden, maar we werden wakker van de zon die een kijkje kwam nemen in onze kamer. we hadden vanacht nl. de gordijnen open gelaten, wat wel heel gaaf is als je dan vanuit je bedje zo op de verlichte strip kijkt 's nachts :)
na eenmaal een beetje bijgekomen te zijn van het korte slapen, gingen we er maar uit en friste ons even op. we hadden allebij wel het gevoel dat we het heel jammer vonden om weer weg te moeten gaan, maar de volgende bestemming is ook weer heel tof natuurlijk. dat is eigenlijk heel de vakantie wel zo, dat als je ergens bent, het heel gaaf is en dat je het heel jammer vind om weer te moeten gaan en je het liefst nog langer zou blijven, maar waar je heen gaat ook heel gaaf is dus is het weer niet zo erg om weg te moeten gaan :)

Eenmaal aangekleed en de koffers weer gepakt gingen we maar op weg naar de balie om uit te checken en na 2 dagen stil gestaan te hebben de auto weer tot leven te wekken :P (die al aardig vies begon te worden !) ff de parkeergarage van New York New York uit en over de strip richting de snelweg 15 south. na niet al te lang rijden kwamen we er achter dat we wel ff konden gaan tanken. hier wil ik gelijk ff melden dat ik naar mijn weten geen 1 pomp langs een grote snelweg ben tegen gekomen in heel de vakantie. alleen in de steden zelf of net naast de rijksweg, maar niet zoals wij hier in NL gewend zijn.
bij de pomp besloten we gelijk maar ff te ontbijten, dat moest tenslotte ook nog gebeuren :)
er was bij deze pomp alleen geen echte eet gelegenheden, dus hebben we maar wat bij de pomp zelf gekocht. die ik hier wel veel uitgebreider vind als bij ons trouwens.

na het eten ff in de auto opgegeten te hebben reedden we verder over de snelweg tot we bij Mojave National Preserve kwamen. dit is een oud indianen reservaat midden in de woestijn. niet echt heel veel te beleven hier. zo zagen we wel de kelso dunes (een paar grote zandhopen) en nog een treintje door Mojave gaan .... nou ik zal je zeggen, we hebben de wagons van die trein dus geteld en het waren er echt serieus waar meer dan 200 !!!! (202 geloof ik) en nog dubbel gestapeld ook ! echt bizar gewoon, we reedden er in tegengestelde richting voorbij, maar er kwam gewoon geen eind aan. toen we ons eenmaal half door Mojave heen geworsteld hadden moesten we ff een beetje rare route aanhouden. dit kwam omdat we ook nog ff over route 66 wilden natuurlijk, maar die lag een eindje verderop onder Mojave. dus moesten we door Mojave helemaal naar rechts (op de kaart) om onder Mojave weer links te gaan over route 66 :) en zo weer op de goede snelweg te komen. niet echt een econimische route, maar ja het was ff niet anders ...
zo kwamen we dus na flink wat rond getuft te hebben op route 66 uit. ik kan alleen over dit stukje spreken wat wij gezien hebben natuurlijk, maar het is maar een beetje een vervallen zooitje :P de weg is niet al te best op sommige stukken (waar wel trouwens in amerika ;))
en langs de weg is het al helemaal nix meer. een hoop vergane glorie zeg maar ...
maar we zijn er toch ff geweest en over heen gereden.

toen we het stukje route 66 hadden gehad en we weer op de gewone snelweg kwamen, konden we weer afdalen richting Joshua Tree NP. Dit is inwezen ook maar een stuk woestijn, maar dan in bloei :) zo kwamen we na enige tijd bij het Visitors Center van het park aan waar we ff de benen konden strekken en wat info over het park ophalen. dus na deze korte (plas) pauze konden we weer verder rijden richting het park en niet veel later kwamen we dan ook bij de ingang aan. hier konden we weer ff met onze Nationale Park pas wapperen en zo door het park in rijden. je kon in dit park ook alles mooi met de auto doen. er waren ook wel wandel routes en dergelijke, maar vanuit de auto konden we de meeste dingen ook zien. we konden dus redelijk opschieten in dit park. kwam ook omdat je niet echt fout kan rijden, er zijn maar 1 of 2 hoofdwegen eigenlijk. ik denk dat we ongeveer na een uurtje of anderhalf wel aan de andere kant van het park stonden. (het kunnen er ook 2 geweest zijn)
hier gingen we een klein beetje de fout in. niet meteen maar eenmaal op de snelweg wel.

we reedden nl. in westerlijke richting naar LA toe, maar we moesten een andere snelweg (volgens mij nr. 10) naar het zuiden hebben richting San Diego. we gingen er eigenlijk vanuit dat de snelweg die we moesten hebben wel op de borden aangegeven zou staan. hij kruisde nl. de snelweg waar we al op zaten en daarvoor hadden we elke keer gezien dat als je naar een andere snelweg moest dat gewoon op de borden stond ..... je raad het al ... deze keer dus niet :S
zo zijn we wel 3 mogenlijkheden om naar het zuiden af te buigen voorbij gereden :(
en kwamen we zelfs al bijna in LA aan :S nou ja nog niet echt hoor, maar we gingen al een heel eind die kant op. toen we eenmaal doorhadden dat de borden met de snelweg erop niet meer zouden komen zagen we op de kaart dat we voor LA nog een keer helemaal naar het zuiden af konden buigen. en ken je het je voorstellen, zelfs daar gingen we weer de fout in :S
reedden we dus weer die bocht naar het zuiden voorbij. lekker hoor ! maar ja, het was ook een beetje een raar punt en jacq had het ff een beetje verkeerd begrepen op de kaart. het was ook al een lange dag natuurlijk en eerlijk gezegd hadden we na de pomp bij vegas vanochtend nix meer gegeten :( dus dat hakte er ook wel in. We besloten dus maar weer om te keren bij de eerst volgende afslag. oh en wat ik nog vergeet te vertellen, al vanaf dat we Joshua Tree NP uitreden geloof ik zagen we al een vreemde wolk in de lucht hangen. toen we dus bij die afslag om wilden keren, zagen we die wolk weer hangen, maar dan een stuk dichterbij. het was ons daarvoor niet zo meer opgevallen dat we al dichterbij kwamen omdat we ook zo op de weg aan het letten waren en de borden waar we nou heen moesten.
iig zagen we die wolk dus en ik besloot om niet de rijksweg gelijk weer op te slaan maar een stukje ervan af te rijden en ff te stoppen voor een foto te maken. want wat bleek, het was gewoon een hele grote brand ! er stond een of andere heid in de brand ofzow. maar je kon zo de vliegtuigjes en helicopters er boven zien vliegen nu. erg indrukwekkend iig.
toen we weer verder wilden rijden zagen we dat we vlakbij (eigenlijk tegenover) een parkeerplaats stonden met ook een eettent erbij :)
dus gingen we eerst maar ff eten voor we weer verder gingen. het was een soort diner achtig idee dus veel eten voor weinig :P konden we weer een beetje mens worden gelukkig :)

na weer de nodige bonken vlees weggewerkt te hebben gingen we weer verder of eigenlijk beter gezegd terug ;) naar het punt waar we naar San Diego af moesten buigen. met een volle maag konden we al wat geconcentreerder kijken en reedden we gelukkig wel in 1 keer goed :P
verder gebeurde er weinig noemenswaardig tot we bij San Diego aankwamen, we kwamen een paar keer in een lichte file terecht en we kwamen ook nu redelijk dicht langs de brand gereden.
en ik geloof dat we zelfs nog een keer getankt hebben (ken je nagaan hoeveel we gereden hebben die dag :P) nu moesten we alleen nog een plek zoeken om te slapen en het liefst gelijk een goeie, want we hadden oo geen zin om ergens ff 1 nachtje te gaan zitten en dan weer wat anders te gaan zoeken. het liefst wilde we bij de zee zitten, maar ja dan moesten we die eerst vinden. nou is de zee vinden niet zo heel moeilijk natuurlijk, maar de slaapplaatsen erbij wel :P
gelukkig reedden we toch in 1 keer wel goed, tenminste we vonden wat we zochten, een slaapplaats bij de zee, dus dat was prima.
we hadden al wat ervaring met Best Western, dus toen we die zagen zijn we daar gelijk ff gaan informeren. hij was wel prijzig (iig vergeleken met andere Best Western's) maar ja dan zat je ook echt AAN het strand ! dus vooruit dan maar :P

Dus gauw ingecheckt, naar de kamer, de koffers op de kamer gegooid en gelijk ff het strand op gegaan :) wat heerlijk zeg ! fftjes met de voetjes de zee in en het zand tussen je tenen voelen.
na van de zonsondergang genoten te hebben zijn we nog ff een rondje gelopen en bij een supermarktje om de hoek ff nog wat drinken enzow wezen halen en weer naar de kamer gegaan.
we zaten nog goed vol van vanmiddag dus eten hoefde niet. we konden lekker op de kamer relaxen en een beetje tv kijken ......