California 2005

Hier komt een verslag van onze vakantie in California 2005

Mijn foto
Naam:
Locatie: Zuid Holland, Netherlands

Nothing is impossible !!

vrijdag, september 30, 2005

[15e dag] San Diego Zoo

nou waar zal ik eens beginnen vandaag :)
we gingen dus naar San Diego Zoo, deze dierentuin staat als 1 van de beste aangeschreven in amerika. dus dat konden we natuurlijk niet laten lopen ;)

we waren niet al te vroeg opgestaan geloof ik, want zo vroeg gaat de dierentuin niet open en we hadden nog wat slaap in te halen van de nacht ervoor :)
het beloofde iig een mooie dag te worden want het zonnetje scheen volop :P wanneer eigenlijk niet zou je denken hier, want het regent maar4 of 5 dagen per jaar ten zuiden van Los Angeles hoorden we later van iemand. maar toch zou het weer nog van zich laten spreken, want achteraf hadden we beter deze dag naar Seaworld kunnen gaan en morgen naar San Diego Zoo (wat het weer betreft) maar daar later meer over ;)

zo gezegd zo gedaan, dus wij in de auto op weg naar San Diego Zoo. dit was nog een beetje zoeken geblazen, want we waren nog niet echt bekend hier en de borden langs de weg zijn ook niet echt behulpzaam vaak, maar met behulp van de kaart hebben we het toch kunnen vinden :)
het was een redelijk drukke dag in de Zoo, maar gelukkig hebben ze een hele grote parkeerplaats en konden we ook nog redelijk vooraan staan.
eenmaal bij de ingang van de Zoo stond er al een hele grote olifant ons op te wachten !! gelukkig was het in de vorm van een struik ;) nou ja de struik was in de vorm van een olifant maar je begrijpt me wel :P
omdat we de California City Pass hadden, konden we hier zo doorlopen naar binnen, echt beter !
zo gaf deze pas ons nog meer voordeeltjes in de Zoo, o.a. mochten we gratis met de bus tour mee die door het park heen loopt en ook gratis met de kabelbaan mee die over het park heen gaat.
toen we net de ingang gepasseerd waren begonnen onze magen al te knorren, ze kregen nl. een signaal van onze neus :P net na de ingang was er nl. een restaurant en we besloten eerst maar ff te gaan ontbijten. ja je zou haast ontwennings verschijnselen krijgen als je niet gaat onbtijten na die 2 weken van flink eten achter je :P hehehe

dus na een ontbijtje weggewerkt te hebben konden we eigenlijk gelijk de bus instappen voor de tour. is ook wel makkelijk want dan zie je gelijk hoe het park in mekaar zit en kun je later zelf de weg makkelijker vinden. we stapten dus in zo'n grote engelse dubbeldekker lekker bovenin want dan zat je lekker in het zonnetje en kon je goed overal overheen kijken. de chaffeur die ook gelijk de verbale begleiding doet, deed het erg grappig en wist ook overal genoeg over te vertellen. en we hadden geluk want bij de meeste plekken zaten de dieren ook in het zicht. helaas is het vanaf een rijdende bus niet makkelijk om foto's te nemen, maar we gingen natuurlijk na de busrit nog op de voet door het park heen. met de bus merkte je ook al aardig dat het park aardig wat heuvels bevat, maar met de voet nog veel meer natuurlijk, daarom is het ook wel fijn dat ze soort roltrappen naar boven hebben de heuvel op.

iig na het rondje met de bus gingen we dus zelf te voet eropuit en kwamen we eerst bij de reptielen aan :S heel toevallig moest ik "net" ff plassen en ging jacqie ff alleen op ontdekkingstocht door het reptielen gedeelte. maar aangezien jacqie er toch wat langer over deed dan ik dacht moest ik toch ook nog even naar binnen :(
niet echt mijn favorite deel van de dierentuin, maar goed. jacqie vond het wel erg leuk allemaal, dus ja, we moesten er toch ff geweest zijn. dus na de nodige slangen, spinnen en wandelende takken waren we wel toe aan een Churros !! echt geweldig gewoon ! dit is een typisch spaanse snack, een soort kaneel sticks ofzow ? iig echt OVERAL waar ze die dingen verkochten hebben we ze opstaan vreten :P het enige nadeel is dat ze ze meestal alleen bij hele toeristische plekken verkopen of bij bijzondere gelegenheden, dus zijn ze wel duur vaak :( en dat valt dan ook zelfs nog mee, maar voor amerikaanse begrippen zijn ze best prijzig.

ik weet niet meer precies hoe de route gelopen is en wat we precies allemaal gezien hebben, een heleboel dieren iig :P noem ze allemaal maar op en ze zitten er, wel wat grappige dingetjes waren bv. bij het apen verblijf. daar zat 1 aap die een beetje verwaarloods was geweest :(
die was van 1 of andere ster geweest (ik dacht rod steward of iets in die geest) maar igg, hadden ze die aap allerlei dingen laten doen zoals roken en make-up opdoen enzow :S ging echt nergens over, maar nu had hij het gelukkig beter daar in de dierentuin. toevallig toen we er bij stonden te kijken kwam er een vrouw bij het glas staan naast ons en begon een heel verhaal over die aap (vandaar dat we ook wisten dat hij zo verwaarloosd was geweest, ect) maar zei kon hem dus echt en haalde allerlei spulletjes uit der tas die ze aan de aap liet zien (ik had zelf niet echt het idee dat hij erop reageerde) zoals een spiegeltje bv. dat vond de aap leuk omdat hij zich dan op kon maken als hij lippenstift en dergelijke had. het leek mij meer een beetje een wierdo, maar wel grappig, ze ging er echt helemaal in op. zo kon ze ook alle apen bij naam en wist er vanalles over te vertellen.
er waren ook nog 2 jonkies bij de apen die een tijdje terug geboren waren, ook echt heel leuk om te zien. die vleigen echt alle kanten op :P zo waren er bij wel meer dieren jonkies te zien, wat erg leuk is natuurlijk.
en de kabelbaan die over het park heen gaat was ook echt heel leuk, je kan zelfs de skyline van San Diego zien als je erin zit.
verder hebben we nog panda's gezien (met jong) en een vogelverblijf. en weet ik het niet wat nog meer allemaal.
en voor je het wist was het al weer sluitingstijd :O ja de dag vliegt echt voorbij.
en weer een heleboel gelopen omhoog en omlaag, dus al met al best een vermoeiende dag weer geweest.
dus gauw naar de auto en weer het hotel opgezocht om te relaxen ...
nu moesten we natuurlijk nog eten, want ja 's middags hadden we maar een kindermenu op in de Zoo. wel grappig want je kreeg er echt een emmertje bij en nog wat leuke dingetjes.
maar we hadden dus toch wel weer honger gekregen, dit was nl. meer een hoeveelheid wat je in NL ook zou krijgen.
we hadden alleen geen zin om er nog helemaal voor op uit te gaan ... dus zijn we maar ff bij Toni's geweest ! dit is DE tent van ... uuhh ... nou ja ... het stukje san diego waar wij zaten :P
en schuin tegenover ons hotel ! beter !!
dit is het mekka van het vlees, echt super heerlijke spareribs hebben ze hier en T-bones en dat soort dingen ! ik heb dus een overheerlijke supersize sparerib besteld :P en jacqie ... uuh nouja jacqie nam een zalm :S zitten we GVD bij het VLEESPALEIS van mission beach en jacqie neemt een zalm :S hahaha, nou ja moet kunnen. het was erg lekker iig, want ik heb ook een stukje geproefd en er was nix mis mee, evenmin als met mijn sparerib :) HEERLIJK en ook weer veel :o
net als het biertje trouwens wat ik erbij bestelde, gelijk een liter ofzow ! nou ja ik zeg maar zo dan hoef je niet steeds er nog 1 bij te bestellen :P
toen we deze berg met eten weer weg hadden gewerkt, rolden we ons weer naar het hotel terug en zijn op de kamer op het bed ineen gezegen. niet alleen voelde we onze magen maar ook vooral de benen en voeten, dus lekker relaxen en niet al te laat slapen weer .... zodat we weer klaar zijn voor de volgende (vermoeiende) dag :D

we vallen in slaap en dromen al van dolfijnen en walvissen die voorbij komen .....

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hi René, ik kijk nog steeds of je aan je website hebt gewerkt, ben addicted on your travel histories.
Ben blij dat jullie heelhuids terug zijn.
Maar mis de updates van de reis, wil je ook niet pushen.
Maar heb je hem af voor de kerst?
Groetjes,
almost father in law

donderdag, oktober 27, 2005 7:46:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home